(+36) 20 916 0275 info@pizzaprogram.hu

Nyersanyag-gazdálkodás / konyhai elszámoltatás

Ez az extra-modul ad lehetőséget a hagyományos ital-standtól függetlenül nyomon követni a jóval bonyolultabb, receptúra-alapú konyhai készletfogyást. Tehát nem kötelező a másikkal egyszerre végezni a standolást, lehet hetente vagy havonta 1x.

Receptúra:

A receptúra itt azt jelenti, hogy összetett, azaz félkész árukat is kezel a program. Egy-egy áru ( Bolognai spagetti ) nemcsak közvetlen tartalmazhat különféle alapanyagokat (tészta 10dkg), hanem feltéteket is ( szósz, parmezán ), melyek szintén tartalmaznak további alapanyagokat (paradicsompüré, darálthús.,…). Ezeket a barna színű táblázat külön oszlopban jeleníti meg. (Fogyott, Extra Fogy.)

Különlegesség:

Képes a program „visszafelé is számolni” !

Egy „nyersanyag-PONT” rögzítése az időben azt eredményezi, hogy megadjuk a programnak: éppen most mennyi volt az adott nyersanyag pillanatnyi mennyisége a valóságban. Tehát hozzáigazíthatjuk bármikor az adott elméleti kalkulációt a valósághoz, így attól a „ponttól” már abból a mennyiségből „vonja” a fogyást és adja hozzá a bevételeket.

Ám ha egy hónapja nyitott az étterem, de csak mostanra sikerült beállítani vagy finomhangolni az egyes áruk nyersanyag-összetevőinek mennyiségét, akkor sincs semmi gond!

Ha akár hetente lestandolták a konyhát, és kitöltöttük a programból nyomtatott nyersanyag-íveket, akkor lehetőségünk van utólag, akár 60 nappal később felvinni a gépbe az adatokat és visszamenőleg újraszámoltatni mindent. Maga a felvitel nem tart tovább 3-4 másodpercnél tételenként, mivel azonos sorrendben van a kitöltendő táblázat a kinyomtatott papírral.

Bevételezés:

Hasonlóan más modulokhoz ez is finomhangolva lett az egyszerű kezeléshez, ezáltal biztosítja, hogy percek alatt fel lehessen vinni egy-egy számla tartalmát.

Ha egy nap több beszállítótól is kaptunk árut, azt „időben” szétválaszthatjuk (09:00, 10:00, …) hogy ne keveredjenek egymással.

Opcionálisan használhatunk mindenhez összegfelvitelt is (forintot), így a gép kiszámolja nekünk a bekerülési értékét mindennek. Külön panel segít, hogy átszámolhassuk 1 gomb vagy billentyű leütésével a különböző számlák különböző mérték és áfa-megjelenítését 1 egységnyi bruttó árra

Kapcsolódó:

<< Vissza a funkciók teljes listájához