(+36) 20 916 0275 info@pizzaprogram.hu

Elviteles Rendelések

Olyan rendeléseket nevezünk “elvitelesnek”, amikor a csomagolt ételt nem futárral szállíttatjuk ki a vevőnek, hanem ő maga jön be érte az étterembe. Ide tartozhat még a menüztetés is, ha ételhordókkal jönnek a napi ételért a vendégek. A program ezeket lila színnel jelzi.

Lehetőség van az ilyen LAPokra helyben fogyasztásos tételeket is felütni egy [H] billentyűvel vagy HELYI gombbal. Például amikor vár a vendég a csomagjára és közben megkíván egy kávét.

GyorsPULT-os rendeléskezelésnél is beállíthatjuk, hogy az újonnan nyitott LAPokat rögtön elvitelesként kezelje.

Helyben-fogyasztásos rendelésre is tudunk [E] Elviteles tételt felütni, ha például a vendég ott-tartózkodása alatt szeretne elvinni egy desszertet.

Ilyenkor a felütött ételek a beállításnak megfelelően más árat és ÁFA-kulcsot jelenítenek meg és adnak hozzá a rendelés végösszegéhez. Később a statisztikáknál és elszámoltatási részeknél is jól elkülönülten szétbontja a program ezek alapján az összesítéseket.

Természetesen az elviteles megrendeléseket is lehet “megnevesíteni”, azaz vevőt/törzsvendéget hozzárendelni, így megjelenik az illető forgalmi statisztikájában. Továbbá egy megnevesített elviteles LAPot 1 gombnyomással kiszállításos rendeléssé konvertálhatunk / vagy vissza. (Ha meggondolja magát a megrendelő és mégis kihozatná / bemegy érte…)

Kapcsolódók:

<< Vissza a funkciók teljes listájához